top of page

LEVERANS

 

Normal leveranstid är 3–14 dagar. Dessa leveranstider är informativa riktlinjer och inte bindande för företaget. Jag använder Postnord som fraktbolag.

När du gör ditt köp kan du välja mellan två fraktalternativ – "Frakt hem" och "Frakt till ombud". Väljer du "Frakt hem" skickas paketet som varubrev och delas ut i din postlåda. Får paketet inte plats i postlådan levereras det vid din dörr. Du aviseras när leverans är utförd. Väljer du "Frakt till ombud" levereras paketet till ditt ombud. Du får då avisering när paketet finns att hämta ut hos ditt ombud. Detta alternativ rekommenderas om ditt paket har ett högt värde.

 

Ladda gärna ner Postnord-appen så har du full koll på ditt paket, oavsett vilket alternativ du väljer. När jag postat din beställning får du ett mail från mig om att din beställning är på väg. I det mailet finner du även information om ditt pakets försändelse-id som du kan använda till att spåra paketet.

ÅNGERRÄTT

Enligt distansavtalslagen har du 14 dagars ångerrätt. Ångerrätten börjar gälla från den dagen du mottagit varan. Ångerrätten förutsätter att varan är i sitt ursprungliga skick.
 

Vid nyttjande av din ångerrätt, skall detta meddelas mig via mejl till linda@skaperian.com senast 14 dagar efter dagen du mottog varan. I mejlet skall du skriva vilken produkt du önskar återlämna samt ditt ordernummer. Kostnad för returfrakt betalas av dig och du ansvarar för att varan returneras till mig i dess ursprungliga skick. Produkten bör därför skickas ordentligt paketerad och helst i ursprunglig förpackning. Återbetalning sker senast 14 dagar efter att jag mottagit och kontrollerat produkten. På återbetalningsbeloppet drar jag av kostanden för ursprungsfrakten. Om det visar sig att den returnerade produkten är skadad (skada som inte fanns då produkten skickades till dig) kommer jag också dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde.
 

Returer skickas till:
of Majorna
Att: Linda Ljunggren Norberg
Styrmansgatan 24, bottenplan
414 58 Göteborg

 

REKLAMATION OCH KLAGOMÅL

Jag besiktigar alla produkter innan de skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad när den anländer åtar jag mig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet. Du måste alltid kontakta mig för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts. 

Naturliga defekter

Örhängen: Mina örhängen är handgjorda och är ofta därav inte perfekta. Jag reserverar mig mot mindre defekter, såsom  dammkorn i ytan, små ojämnheter eller luftbubblor i leran både på framsida och baksida.

Prints/posters och brickor: Vid tryckprocessen kan små prickar tillkomma i trycket som är väldigt svårt att helt och hållet undvika. Detta är normalt och ej reklamerbart. Brickorna är dessutom formpressade, vilket innebär att pappret veckar sig på den upphöjda kanten. Detta är också helt normalt och ej reklamerbart.

 

Andrasortering

Då du köpt en produkt som jag sålt till rabatterat pris p.g.a. defekter kan varan ej reklameras. Du har då godkänt att i utbyte mot en rabatt acceptera produkten i det skick den är. I dessa fall beskriver jag defekten klart och tydligt i text och bild, så att det inte skall förekomma några missförstånd.

Hur går du tillväga vid reklamation?
Eventuella fel och defekter reklameras omgående till linda@skaperian.com. I mejlet anger du vilken produkt du vill reklamera, ditt namn, gärna ditt ordernummer samt en tydlig beskrivning av felet. Om jag inte skulle lyckas åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar jag dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Jag står för returfrakt vid godkända reklamationer. Jag förbehåller mig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer jag riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

SKÖTSELRÅD


Örhängen:

Mina örhängen är gjorda av polymerlera och olika typer av metalldetaljer, såsom motringar, stift, krokar och berlocker. Dessa (både polymerleran och metallerna) kan bli missfärgade om du inte tar hand om dom på rätt sätt. Följer du råden nedan ger du dina örhängen en så lång livslängd som möjligt:

  • Hantera alltid dina örhängen med försiktighet.

  • Undvik kontakt med vatten.

  • Förvara dina smycken separat från andra smycken, gärna i en mjuk påse.

  • Bär inte dina smycken vid dusch, bad eller solande och undvik att utsätta örhängena för t.ex. parfym, hårspray eller lotion, eftersom detta kan skada ytan och/eller orsaka missfärgning.

  • Håll alltid smycken utom räckhåll för små barn.

Jag tar inget ansvar för skador som uppstår pga oförsiktig hantering.

Brickor:

Brickorna kan enligt tillverkaren diskas i diskmaskin, men skall ej blötläggas.

Små repor i ytan kan uppstå vid användning, detta är normalt.

Jag tar inget ansvar för skador som uppstår pga oförsiktig hantering.

Lerprodukter (Skulpturer/skålar):

Mina skulpturer och skålar är gjorda av lufttorkande lera och är därmed inte brända i ugn. Det innebär att de är med sköra än "vanliga" lerprodukter, såsom stengods och keramik. Skålarna och skulpturerna skall betraktas som dekoration/konstprodukter och inte som bruksföremål. Mina lerprodukter tål inte disk, hårda stötar eller att bli tappade i ex. golvet. Vid dammbeläggning torkas de försiktigt av med lätt fuktad trasa (gärna av tyg). Jag tar inget ansvar för skador som uppstår pga oförsiktig hantering.

Prints/posters:

A3-prints och 50x70-posters levereras hoprullade i papptuber. Var försiktig när du tar upp printet/posters ur tuben och när du hanterar det, då veck lätt kan uppstå. För att platta ut pappret efter det varit rullat rekommenderar jag att lägga det i mellan två släta, stora ytor press snarare än att försökta rulla det åt motsatt håll då det kan bli märken/veck i pappret. Jag tar inget ansvar för skador som uppstår pga oförsiktig hantering.

bottom of page